1757
 

3. division, herrer

Sidst opdateret 14. maj 2018

Efter vi sidste år havde sikret os oprykning, havde vi med spænding set frem til årets første match.  Sæsonen for 3. Div. herrer blev skudt i gang på Hjemmebane mod Mollerup og holdet bestod ikke af mange gengange fra holdet, der havde sikret sig oprykning. Spilleformen var også blev ændret til sæsonen, så der nu skulle spilles 3 singler, 1 foursome samt en fourball bestball. Et spændende nyt format!

Singlerne blev skudt i gang, og det skulle vise sig at Mollerup havde nogle gode spillere på holdet. Benjamin Rotbøl havde fået debut på holdet, og lagde stærkt ud med en flot sejr på 7/6 over en på papiret stærkere modstander. Der var også debut til Vejle Golf Clubs ny greenkeeper Bo Frosch. Han kæmpede bravt mod en god spiller, men til sidst rakte det ikke helt og han tabte 2/1. I vores førstesingle havde vi René Kildsgaard som kæmpede bravt, men modstanden var meget stærk og gik de 14 huller der blev spillet i -2. matchen sluttede med et nederlag til René på 6/4.

I foursome stillede vi med et helt nyt makkerpar bestående af Rasmus Hammer og undertegnede. Vi kom godt fra start og var 2 up ved turnen. Denne stilling holdt vi til hul 13 hvor undertegnede dog valgt at sende bolden i skoven nogle gange, hvilket resulterede i at vi var 2 ned med 2 huller tilbage. Vi lagde hurtig planen at de sidste 2 huller skulle vindes, og med 2 pars lykkedes planen og vi delte matchen - godt arbejde makker.

I fourball bestball spille et at klubbens unge talenter Johan Christensen sammen med Frederik Villumsen. Matchen var meget tæt, men det stod hurtigt klart at matchen skulle vindes hvis vi skulle have den samlede sejr. Parret var 1 ned på hul 17, hvilket betød at de sidste 2 huller skulle vindes. Modstanderne fik heldigvis en smule gummiarm og vi lavede to sikre par og vi sikrede os derved den samlede sejr. Alt flaskede sig for os til sidst, og der er nok en underdrivelse at sige at vi var glade. Godt gået gutter.

Samlet 6½ - 5½ sejr til vejle.

Søndag drog vi til Silkeborg hvor vi skulle møde gruppens formodet bedste hold. Silkeborg havde dagen før tabt til Horsens så de var sultne efter sejr. Vi stillede i samme opstilling som havde sikret det gode resultat dagen før. Forskellen var dog til at få øje på. Silkeborgs tre singler havde fra 0,4 -1,4 i hcp, av for den.

Benjamin kæmpede en brav kamp men måtte se sig slået 7/6 af en uhyre velspillede modspiller. Bo Frosch kæmpede også så godt han havde lært men tabte til sidst 4/3. René Kildsgaard spillede efter eget udsagn det bedste golf i år, men det rakte ikke helt til sidst, og det blev til et nederlag 2/1.

Vores foursome fik også en hård start på matchen. Vi var hurtig 2 ned og måtte sande at ikke meget lykkedes for os. Det blev dog værre og vi var derfor 6 ned med 8 huller tilbage. Vi gik dog stadig fra matchen med lidt positiv stemning, for vi formåede faktisk at finde det gode spil frem til sidst. Det var dog lidt sent, da forspringet var for stort og vi endte med et nederlag på 3/2. Generelt skal lyde stor ros til Rasmus som viste sig at være en stærk foursome makker, som ikke slog et eneste dårligt drive hele weekenden, imponerende.

Vores foursome var dagens stjernehistorie. De spille flot hele dagen og endte med at besejre en stærk makkerpar med 5/4, rigtigt flot spillet af Johan og Frederik.

Samlet 3 - 9 nederlag til Vejle.

Link til stilling: https://www.golf.dk/sektionsside/golfbox-links#/competition/1334388/roundrobin

Af Holdleder Anders Nørgaard