TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Arne spillede banen et slag bedre end sin alder

Torsdag 25. august 2022

Det er en helt særlig bedrift, og yderst sjældent, at en golfspiller oplever at spille golfbanen i samme, eller et mindre antal slag, end spillerens alder.
Men det var præcis, hvad der skete for Arne Holm Hansen, mangeårigt medlem af Vejle Golf Club, denne tirsdag, hvor han i selskab med sine faste spillemakkere kom banen rundt i 79 slag. 

”Det var en usædvanlig god runde”, konstatere Arne Holm Hansen, der ikke regner med at komme til at gentage bedriften. ”Jeg følte, at jeg var i en rigtig god rytme, men faktisk lagde jeg ikke rigtigt mærke til, hvor få slag jeg egentlig brugte. Det gik først op for mig efter at runden var færdig”.

”Vi spiller fast tirsdag og torsdag, og det har vi gjort i mange år. Runden startede godt med en par på Skoven 1”, fortæller Arne Holm Hansen, der denne dag spillede Skoven/Sletten.
For folk, som ikke kender Vejles bane, kan vi fortælle, at den anerkendte golfbanearkitekt Phillip Spogard i 2012 redesignede banen, og her blev det korte, billedskønne hul 1 lavet om, så det trods en beskeden længde indeholder en hel del udfordringer foran green, og par er derfor en flot score på hullet.

”Så fik jeg en planmæssig boogie på hul 2, og derefter fem pars i rap. Det var helt specielt”, fortæller Arne Holm Hansen, der karakteriserer sig selv som en stabil spiller, der normalt vil være tilfreds med boogies på hullerne.

”Jeg turner i 37 slag, tre over banens par (seks slag bedre end  Arnes hcp, red), og på Sletten bliver scores lidt mere normale, blandet andet fordi jeg kommer i bunkers på tre af hullerne. Men jeg klarer dem alligevel i 42 slag, tilsammen 79 brutto, et slag under min alder”, smiler Arne Holm Hansen.

En af Arnes faste spillepartnere, Hans Bang-Olsen, kalder det ”en ekstraordinær præstation, der er større end en tilfældig hole-in-one”, og eftersom vi ikke lige har hørt om andre, der har gjort det samme som Arne, så er der helt sikkert tale om en helt UNIK runde i Vejle Golf Club. Respekt!