TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Makker Cup

Makker turnering: Til og med 24 år

Hcp: 36 og under

Makker Cup er som navnet angiver en makkerturnering og i denne turnering er der fokus på sjov og samspil. Konceptet trækker på nyere tanker om mere intenst og hurtigt golfspil, og det betyder at der vil være fuld gang i den, til denne turnering.

Makker Cup er allervigtigst en mulighed for at dele golfspillet med en man kan lide at være sammen med, f.eks. kan man spille med en kammerat / fætter / kusine / søster / bror / klubkammerat - mulighederne for at sammensætte et makkerpar er mange. Det eneste der betyder noget, er at du spiller med en du rigtig godt kan lide. Derudover er Makker Cup en mulighed for (måske) at stifte nyt bekendtskab med en makkerturnering og det at spille hulspil mod andre.

Målgruppe, rækker og spilformat

Makker Cup er en greensome-turnering med handicap. Makker-parret består af to personer. Begge spillere slår ud fra teestedet, hvorefter de sammen vælger hvilken bold de vil spille videre med. Herefter skiftes de til at slå den valgte bold. Målgruppen er spillere med handicap 36 og derunder. Turneringen afvikles 3 gange per sæson, 5 steder i landet.

I Makker Cup spilles der i puljer med 4 makkerpar, der alle møder hinanden over 18 huller. Der spilles 6 hullers hulspil som greensome mod hvert par i puljen. Dermed skal man præstere hele tiden, og samtidig starter man hurtig på en frisk igen, hvis en enkelt match går skidt.

Dette giver golfspillet en større dynamik, og derudover er det sjovt. Alle 6 huller færdigspilles i alle matcher. Således kan en match f.eks. ende 5-1. Dertil tilføjes et taktisk element, hvor hvert makkerpar minimum skal bruge 2 af hver af de to spillers drive på de 6 huller. Det vil sige, at et makkerpar på de seks huller, en match løber over, skal bruge spiller A’s bold minimum to gange og spiller B’s bold minimum to gange.

Makker Cup er opdelt på U16 og U25 puljer. Det er alderen på den ældste spiller i hvert makkerpar, der afgør, hvilken række man skal spille i. Dvs. at man godt kan danne makkerpar med sin fætter på 17 år, selvom man kun er 13 år gammel. I så fald spiller man i U25-rækken.

Spilforløbet:

1. spilledag 

  • 4 makkerpar i hver pulje spiller alle mod alle, 6 huller mod hver (1. – 6. hul, 7. – 12. hul og 13. – 18. hul). Greensome med hcp - hulspil.

  • Nr. 1 i hver pulje kåres som vinderne

  • Der spilles på 5 golfbaner for U16 og U25 (geografisk fordelt rundt i landet).

  • Når runden er slut går alle 4 makkerpar i en pulje sammen i klubhuset og drikker en sodavand og hygger og overværer præmieoverrækkelsen.

 

Makker Cups sociale fokus

En spilledag afsluttes der med socialt samvær i puljen, når alle 8 spillere drikker en sodavand sammen i klubhuset inden der tages afsked.

Hvem kan deltage
Hcp: 36 og under 

Tilmelding og betaling

(Betales ved tilmelding)

 

Ved spørgsmål til Makker-Cup, kontakt venligst Juniorudvalget.