False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Marcus er en pionér

Tirsdag 20. juli 2021

Marcus Reifling er 24 år og kørestolsbruger. Ikke lige den typiske nye golfer, kunne man sige, men Marcus ser muligheder, ikke begrænsninger, og udover hans forældre, har han også en personlig hjælper, der spiller golf, så der mangler ikke opbakning til projektet.

”Jeg prøvede at slå nogle bolde på driving range. Talal fandt en juniorkølle, som han forærede mig. I starten prøvede jeg at sidde på trinbrættet på min kørestol, så mine fødder kunne være på jorden, men nu sidder jeg op i stolen, læner mig lidt frem og håber på et godt boldtræf”, fortæller Marcus, der netop har afsluttet 9 hullers golf på Korthulsbanen sammen med sine forældre, Anette og Preben Reifling, på en dag med strålende sol og en særdeles flot bane.

Marcus Reifling er blevet medlem af Vejle Golf Club, og præcis som alle andre kan han mærke, at han bliver bedre, jo flere runder han får spillet.

”I starten blev jeg meget træt efter en runde, men også meget glad. Nu kan jeg godt mærke i kroppen, at jeg har brugt den, men formen er blevet meget bedre”, fortæller Marcus, der har fået sin interesse for golf fra computerspil. Men præcis som alle andre er oplevelsen at komme ud i den friske luft, bruge kroppen og ind imellem opleve fornemmelsen af at ramme bolden midt i slagfladen.

Tager hensyn til banen
”Jeg kører aldrig ind på green. Vi har lavet et system, hvor jeg putter udenfor kanten af green. Hvis bolden er indenfor en køllelængde, er den givet for et slag, og er den længere væk, er det to slag”, fortæller Marcus. På den måde har han spillet Korthulsbanen i 45 slag. Marcus har en bag med køller, som han kan nå over skulderen, og bortset fra hjælp til at tee bolden op klarer han slagene selv. Jeg gik med Marcus’ firebold på tre huller, og spilletempoet var helt i takt med det øvrige spil på banen.

Nye medlemsgrupper
Vejle Golf Club ønsker at udvide mulighederne for at spille golf. Bestyrelsen har bl.a. arbejdet et stykke tid på tiltag, der kan tiltrække nye medlemsgrupper til golfklubben. I den sammenhæng er Marcus en pioner, for kørestolsbrugere er ikke den målgruppe, der popper først op på lystavlen, men så alligevel. For Marcus er golf lig med passionen for spillet, det hyggelige, sociale samvær, motionen, den smukke natur og spændingen ved at se, hvor godt man kan score på dagens runde. Præcis som for alle andre golfspillere!