False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Senior A

Kvartfinale imod Dejbjerg 28/6 på Royal Oak

Forud for kvartfinalen, henstod et retur-opgør ude imod Tønder. I og med vi havde vundet puljen suverænt, fostredes en mindre spillelyst blandt stamspillerne. Det gav captain en voldsom udfordring med at finde afløsere. Dagen før kampstart i Tønder deltog captain i en MS-venskabsmatch i Hedensted og i desperation for at finde afløsere, havde captain entreret med en vaskeægte stripper - til en rigtig rigtig, meget billig penge. Planen var med dette indslag, efter matchen når alle var samlet, at skabe interesse for Tønderkampen. Men ak - en halv time før stripperen skulle på, kom der en melding om at noget grej var gået i stykker. Vistnok en punkteret rullestol og en selvantændt toupé - så det endte med at han... meldte fra. MEN... 2 VGC-trofaste golfere trådte til i sidste sekund - så tak for det. Til både Jakob Just Bentsen + Poul Erik Cæcius. Alle havde en god oplevelse i Tønder, nogen mere end andre. Tønder kunne i al fald gå glade i seng med en tiltrængt sejr.

På Royal Oak stod banen knivskarpt og vejret var i top. Vi mødte op i stærkeste opstilling til kvartfinalen i mod Dejbjerg: Vegas og Judith, Eva P, Tand, Paul S og captain. Humøret var klart i 14 på 0-10-skalaen. Vegas var hyper positivt gearet (noget han får medikamenter for), og mente absolut ikke at det betød en tøddel, at alle Dejbjerg-spillernes handicap var signifikant lavere end vores, nogen endda i +plus. Og han fik ret - han og Judith vinder med SIDSTE put på 18. til resultatet 1-0. Som de eneste - resten af os blev kørt midt over - nogen blev der sågar bakket og kørt hen over flere gange... På samme måde vandt vi jo FEM gange megastort i gruppespillet - som ikke er særligt sjovt for nogen. Vi taber 8-3 til Dejbjerg og stopper ved kvartfinalen for 2. år i træk. Da captain spurgte om hvad Dejbjerg-spillerne ellers spillede repliceredes det, at de netop havde gjort rent bord i 2. division og nu var klar til den primære række næste år, som de osse havde tænkt sig at vinde. Touché mesjø... Det er ingen skam at tabe til et bedre hold - men det er en skam, at der i Region Senior ABCD, ikke er en handicap-inddeling som i Region ABCD, DET ville gi´ nogle fair fights og en langt bedre oplevelse for alle. 

...nåmen, jeg trykker så hurtigt på pytknappen og ser tilbage på endnu en god sæson, i rigtig rart selskab med nogle lisså rare mennesker. Tak for det og tak for jer allesammen - og tak til dig Marlene for at holde hånden under det hele.... 

Ha' en rigtig go sommer med de bedste hilsner fra 

captain senior A
Henrik Holbech

---------------------------------------------------------------

 

5. MATCH HJEMME IMOD KOLDING 10-6

Vi var vel - på papiret - sikret en kvartfinale forud for dagens kamp, men man skal aldrig - i golf som i andre af livets forhold - sige; "den er sgu i hul du", før den er i hul... Så mandskabet var behørigt tunet, pisket, motiveret, bestukket og ikke mindst spytvasket, til at yde deres optimale på dagen. 

Vi havde i 1HS Paul S ved klodserne. Og han er som ankermand absolut uundværlig. Man ved aldrig om der er hul igennem på kommunikationen til ham, men man ved med sikkerhed at han yder - hver gang. Han glimrede ved således på Parken 1 at høvle bolden ud i urten til højre. Han genfandt kuglen og styrer derfra blindt...i mål med en overbevisende 7 og 6 sejr. "Er captain SÅ tilfreds" lød det fra PaulS, under det ellers... hyggelige samvær efter matchen... Der repliceredes naturligvis: "hvis ikke du evner en 10 og 8, så er jeg vel nogenlunde tilfreds..." (med tak her fra...)

Vi havde lokket en glad Suhr til at varetage 2HS. (captains økonomi holder sgu ikke meget længere til alle de donationer... 80 kr. for at få ham til 1. tee, er trods alt en klækkelig sum. Men naturligvis noget under de 250.000 han have forlangt i start-fee...). Suhr gør bare verden mere glad.. ikke mindst da han på Parken 8, slår et kongeslag fra tee - til cirka 20 meter frem. I diskussionen om hvorvidt der er tale om en dameøl, forsvarer han sig med, at dametee denne dag, var flyttet tilbage til tee 54/58. Der verserer nu et juridisk mellemværende herom, men mon ikke det ender med en fadbamse til captain... jeg tror det. Og hvad angår selve matchen, præsterer Suhr igen med overbevisende 7 og 5-sejr.

Captain var i 3HS, vært for min norske ven fra Norge - som altså er fra Kolding. Captain havde set frem til genforeningen. Mest fordi captain tabte til Morten (Mååårten - udtales det) på hul 18 i Kolding - og det skulle absolut ikke ske igen... Efter 9 var han derfor 5 nede.. ret sejt ikk...! Det vidner om 2 ting; 1, at træning er uhyre vigtigt og 2, at Mååårten synes det hele og allting var mye dritt. Vi ender med 5 og 4, og revanceringen var i den grad i hus.  

I DS havde vi hidkaldt ingen ringere end selveste madam Panduro. Hun styrer jo en golfbold som en neurokirurg fra Rigshospitalet lufter sin undulat - eller noget. Med sikker hånd formår hun igen, igen, at forsvare VGC's farver. Og hun mestrer atter at bidrage med en top-performance for holdet. Eva vinder 3 og 1 - og er fortsat ubesejret... ret imponerende faktisk!

Der var i MIX mandefald, idet Judith havde anmodet om orlov. Som substitut-inde vandt Karin Orluff - efter omspilslodtrækning - lodtrækningen, og kunne således debutere i det ekstremt eksklusive selskab som Senior A nu engang er. Vegas havde kridtet køllen og hvem ved hvad, og var tydeligvis i imponer-humør med en ny medspiller. På Parken 9 kan han ikke længere holde igen, og hamrer 2. slaget - efter et kanon drive af Karin - op til 3 meter fra flaget. En ørn simpelthen - og bum og færdig. De vinder 5 og 4.

Ren rumpet at trutte i; 11-0 og vi er en klar vinder af gruppen med 5 af 5 sejre. Next up er en kvartfinale... vi lader høre fra os...

10, 4, over and out
captain senior A

------------------------------------------------------

4. MATCH - RIBE UDE 3. JUNI

Vi fartede (nope - ikke den engelske version...) i ophøjet humør til Ribe, og kunne komme et skridt betydeligt nærmere en kvartfinale, med endnu sejr på denne solskinssmukke dag i Ribe. Og med et par af egnens virile hanstorke som tilskuere, kunne det kun blive en fremragende oplevelse. Storkene betræder iøvrigt golfbanen om dagen og tilbringer, naturligvis, natten på Ribe's rådhus. De politiske fintfølelser på andres bekostning - bedre kendt som Løkke-tendensen - fornægter sig åbenbart ej heller udi i ornitologiens verden.

I 1HS havde vi Paul S i audiens denne gang - som til captains store overraskelse, havde læst een af de 12 mails captain havde sendt ham som venlige reminders om denne match. Nuvel, Paul var klar og hans 60 timers ugentlige træningsprogram fornægter sig ikke. HUSK DET, kære venner - træning skal der til. Og så kan fruen derhjemme jo passende køre både hækkeklipper og græstrimmer til, når udkrudtet ellers er luget ud, forstås. Paul vinder med svimlende 8 og 6, og udtaler efter matchen, at han var i tvivl om han muligvis var gået forkert, og var røget med i et try-out forløb. Kål sagde Høgen....

Dentisten Thomas Tand tog sig af 2HS og kæmper bravt. Men den langtslående tandbeskytter kæmper imod overmagten - absolut og slet ikke på papiret, men derude i virkeligheden. Modstanderen putter kun EEN gang 12 greens i streg, så Thomas mest af alt havde en inciterende lyst til at gi' modstanderen en regulær tandregulering. Så ak og ve - TT må se sig overmandet til resultatet 2 og 0 i Ribes favør. Og så var vi jo lige vidt. 

Captain stod igen ved startklodserne i 3HS. Denne gang uden tolkemæssige udfordringer idet min ripensiske medkombattant havde tilbragt en del tid - flere timer var det vidst - i København engang. Vi fulgtes pænt ad, selvom min modspiller prøvede at distrahere med et noget heftigt temperament - imponerende hvad sådan en kølle i grunden kan holde til. Så vi ender i dormy til captain efter 17. På 18. green klappede resten af teamet os til de sidste 2 slag - ind og i. Men captain kan ikke tælle - og heller ikke chippe - og bruger 3, og dermed deler vi matchen. Og så var vi jo stadig lige vidt.

I DS havde vi atter Anne-Birthe med, og igen konstaterer vi, at modstanders betydeligt højere hcp end AB's, ikke nødvendigvis betyder at hun havde tabt på forhånd. Anne-Birthe kæmper det bedste hun har lært (engang...) men hulspil kan være en er en kringlet affære - som en golfspillende bagermester engang udtrykte det. AB må også dele matchen på 18. Og så var vi fortsat all square, med en mulig og endelig matchafgørelse i MIX'en.

Og den tog Judith og vores alle sammens cowboyder, Mr. Vegas sig af. Vi har alle bemærket den afdæmpede effekt Judith (også...) har på denne golfequilibrist - altså at han ikke længere prøver at ramme alle par 5-greens i een. De styrer sig igennem matchen med nogenlunde sikker hånd - i alt fald indtil 14. For følgende er blevet citeret fra en ekstrem fortrolig samtale imellem Judith og Vegas; "Vegas, det kommer til at koste dig et eller andet hvis jeg skal tie med den dameøl du lige har lavet...." Det fik naturligvis captain til efter matchen, at bemærke at den slags fortrædeligheder SKAL OG MÅ ud i offentligheden - med efterfølgende repressalier. Derpå udtalte captains modstander "du lavede jo osse een..." Og SÅ ER DET jo, at enhver captain må træde i karaktér - og dæmpe gemytterne, med kommentaren om, at alle LIGE må prøve at fokusere på det relevante -inden det hele afspores i noget der ligner et FCK-Brøndby-helvede.... Nåmen tilbage til det væsentlige: Judith og Vegas svigter ikke - faktisk slet ikke - og vinder sikkert 4 og 3.

Og dermed fortsætter vi en ubrudt sejrsrække med 4 af 4. Med 2 matcher igen, er der en spinkel risiko for at Tønder kan drille lidt - men den er meget spinkel endda. Umiddelbart kan vi, og for 2. år i streg, se frem imod endnu en kvartfinale.

Tak for indsatsen til alle mand og -inder.

Venlig hilsen / Best regards 
Henrik Holbech

------------------------------------------------------

 

MATCH 3 HJEMME IMOD RIBE 27/4

Dr. Dent alias Thomas Tand, tog sig af 1HS – og i sikker stil. På 1. tee i Parken hamrede dentisten til bolden så den bare trillede og trillede - mindst 40 meter væk fra tee. Modstanderen fra Ribe ville ikke stå tilbage og knaldede kuglen dybt ud i buskene til venstre. Og så var de i gang. Thomas kom efter det, mere end modstanderen – og Thomas lukker matchen med 6 og 4.

I 2HS var en fortsat glad Suhr igen ved køllerne. Af og til sås Suhr og kombattant som glade vandringsmænd, med off-road ture dybt ind i den grønklædte bøgeskov. Formentlig for at finde en smutvej? Eller måske selveste bold-trolden? Men der var ingen Suhre miner - slet ikke efter 18, hvor Suhr vinder igen-igen-igen med 5 og 4.

Captain nappede 3HS og for 3. gang med endnu en sproglig udfordring, idet mit pæredanske, ikke var hverdagskost fra min ripensiske modspiller. Han udkom flere gange med noget i retning af: ”æ wha…” når jeg talte – som vi jo gør det på Hovedøen – når ikke vi konverserer. Men det og vi gik og vi fulgtes ad indtil 14. På 16. var modstanderen oppe med 2 og dermed dormy. At vi delte 17. var tyvärr ikke nok, og captain taber med 2 og 1.

Eva gav den igen gas i DS og møder denne gang lidt mere modstand. Man hva Fanø betyder det – så må man bare lige stramme op her og der. Og det gør Eva, svinger en Panduro, og vinder 2 og 1. Well done maaam.

MIX’en var atter besat af Vegas og Judith. ”Vegas slår så langt, at jeg fremadrettet bare ta’r en tandbørste med til at skubbe den i hul med” lød det fra Judith. Om den bliver i en el-udgave, må tiden vise, selvom det jo kan blive lidt bøvlet med en helvedes lang ledning…. De glimrer begge ved at vinde 6 og 5, og er fortsat ubesejrede.

Summarum og ka-tjiiing… VGC vinder med overbevisende 9-2.

Vi har dermed 3 af 3 sejre og med blot én sejr mere – er vi sikret en kvartfinale!

Camilla sørgede derefter for forplejningen, hvor vi havde set frem til ”husmandskost”. Men Camilla, den kloge-koge-kone, synes alligevel at ”husmandskost" 3 dage i streg, var for meget. Af egen drift diskede hun derpå op med smækre-lækre burgers avec das ganze molevitten. Tak for mad Camilla.

BH captain 

-----------------------------------------------------

MATCH 2. ude imod Kolding 27/4

Vejret var igen med os, mens banen har set bedre ud. Kolding har altid haft omegnens hurtigste greens. En vandpumpe gik op i røg, og banen havde været uden vanding i 4 uger – og uden noget fra oven, var det betonjord vi spillede på. Det gjorde ikke greens langsommere – de trillede vel +10…. Men ens for alle.

Vi havde opgraderet holdet med endnu en læge (cand odont) Thomas M i 1 HS. Han glimrede ved simpelthen at møde op i tide, hvilket var en udfordring for andre. Thomas er tilflytter og spiller en ræti go’ gang golf i hcp 4-stykker. Han driver ca. 5000 meter og skulle lige op i gear, da dette var hans første turnering i 17 år, lød det. Men han skruede gebissen på og vinder nogenlunde sikkert 2 - 0.

I 2HS havde vi en Suhr mand. Mest fordi trafikken fra Skanderborg er noget lort kl. 16:00. Suhrs evner som stuntdriver gjorde ikke megen forskel, og hvorvidt han skal tage bussen i 6 mdr. meddeler ordensmagten ham formentlig ASAP. Han lod sig dog ikke påvirke af den slags småligheder, og kvitterer for captains tillid ved at vinde 2 – 0. Mest fordi Suhr faktisk er en u-sur mand – ellers havde han vundet på hul 15….

Captain stod for 3HS, og som holdets tolk (cand speak), tog jeg mig af en norsk version af en nordmand. Selv efter 21 år i DK havde hans kone lidt svært ved at forstå ham. Suhr kunne bidrage til debatten med kommentaren om at hans pæredanske kone, sgu ej heller forstod ham. Meen det var mye koseligt og efter 17 var vi lige. Captain skal – af én eller anden åndssvag grund - bruge 2 slag på at komme ud af 18. green-bunker og taber derfor 1 - 0.

I DS havde vi Anne-Birte ved køllerne. Odds var klart med hende idet hendes modstander havde 235 i hcp eller deromkring. Det ER i småtingsdafdelingen kvalitetsforskellen er dem imellem, lige indtil det går op for AB at hun havde forlagt sin I-S-E hjemme i bryggerset – damn it… Hun taber derfor… 2 – 0.  

PS: I-S-E betyder vidst noget i retning af: indspilsekspertise…

I MIX var Vegas formand (fordi han slår ud først – ells ikke…), med Judith som adjudantinde. Allerede på 1. tee ser man Vegas smadre bolden ud i intetheden og man kan naturligvis kun bifalde, at han har gjort det helt rigtige ved etablering af egen svingerklub. Imponerende hvad det har gjort ved hans jern. (hans svingerklub ligner dog ikke dem captain har været i…?) no matter, så leverer de begge endnu engang en flot præstation, og vinder 3 – 0.

Holdet præsterer samlet og vi vinder 7-4.

Vi afslutter med go’ mad og oprigtig hygge - det er mye greit det – som bare er den optimale dimension – også i det her game…

Tak for det alle sammen

BH Captain Senior A

------------------------------------------------------------------------

MATCH HJEMME IMOD TØNDER 22. APRIL

Vi tog imod Tønder, i et aldeles formidabelt golfvejr og med et baneforløb - Skoven/Sletten - der stod klar som i en glittet tabloidbrochure (eller næsten...). 

Michael Suhr havde debut i 1.HS og startede ultra ekstremt nervøst ud. Han fik først ro på sig, i dét sekund, han satte 1. tee i jorden og jernede bolden ud i intetheden indtil den landede. Derfra så han sig aldrig tilbage og vinder 6-5. En absolut godkendt entré. Godt gået champ! P.S: De bøvlede lidt med modstanderens gipsben og rullestol - men det gik. 

I 2.HS havde vi vores helt egen holdlæge, Kalle Toft ved egne håndtag. Han har åbenbart til i år, hjemmefremstillet nogle nye medikamenter... og de gule tabletter, havde en klar positiv indflydelse på doktorens performance, idet han hiver en 8-7-sejr hjem - til det der vel rimeligvis kan kategoriseres som; nogenlunde godkendt, lidt over middel. 8-7 er faktisk rekord...! (har du flere af de der piller...?) 

Captain og admiralinde Judith er under vinterdvalen desværre blevet skilt. - i al fordragelighed, men sådan kan det jo gå. Og derfor nappede captain 3.HS. Og DÉT har man jo da lært - fra 50 års intens fjerbolderi - altså at spille single. Capt. var 100 klar, selvom vi kom på en uventet men aldeles spændende botanisk rejse, idet min udelukkende tysktalende kombattant, ville rigtig meget ud i urten. Captain vinder 4-3.

Eva P kommer man ikke udenom i golf og igen-igen-igen, viser hun sin uovertrufne kvalitet i DS, ved med usvigelig sikkerhed og dronningefokus, at save Tønders dame midt over. Eva vinder med overbevisende 5-4. Og er fortsat ubesejret for Senior A!!!!

I sidste match gjorde Lars Vegas derpå sin entre i MIX, som han havde arbejdet for at komme til, hen over vinteren..... Således havde han og Judith samspilsdebut.... denne dag. Og en klog beslutning Vegas der orkestrerede, fordi han og Judith lammetæver Tønders med 7-5. Som her bevist, er ikke alle skilsmisser nødvendigvis ufrugtsomme. PS 2: på alle andre fronter er captain og Judith fortsat lykkelige ægtefolk. (og bli'r der råbt højt nok; PÅ PLADS HENRIK - så spiller vi nok osse en ægteparturnering eller fler....) 

Vi ruller samlet i mål med en TØNDE-BULDRENDE 11-0 sejr. Tak for kampen og for indsatsen alle sammen. 

Vi slutter af i dejligt selskab og med en god bid mad fra Camilla & Den Lille Kok. 

- det lover faktisk ret godt - alt sammen....

Prost und auf wiederhören... 
Henrik, captain senior A

----------------------------------

Forudsætninger
Aldersgrænse - Herrer 50 år - Damer 45 år (ved årets udgang 2022)

Holdleder  Henrik Holbech
Mail henrikholbech@gmail.com
Mobil 2964 9212

Her kan du tilmelde dig.

Vi er allerede tilmeldt

Ved overtegning gennemfører holdkaptajnen en kvalifikationsturnering i foråret 2022. Holdkaptajnen er forhåndsreserveret en plads på holdet.

------------------------------------

Sådan ser realiteterne ud for i år: 

ugedag Dato Start Hjemmehold Udehold
fredag 22-04-2022 17:00 Vejle SA6 Tønder SA6
onsdag 27-04-2022 16:30 Kolding SA6 Vejle SA6
fredag 06-05-2022 17:00 Vejle SA6 Ribe SA6
fredag 03-06-2022 16:00 Ribe SA6 Vejle SA6
fredag 10-06-2022 16:15 Vejle SA6 Kolding SA6
fredag 17-06-2022 17:00 Tønder SA6 Vejle SA6
  Vel mødt alle mand - og ikke mindst mandiner...