TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

I Flemmings selskab var golf en leg

Mandag 10. maj 2021

Flemming var så regelret at han nemt kunne finde på at uddele det røde kort. (FOTO: venligst udlånt af Jørgen El Jensen.)

Mindeord

Tidligere trafikminister Flemming Hansen afgik ved døden St. Bededag 2021 samme helligdag, som han for 56 år siden blev gift med sin hustru Birgit.

Flemming var én af Vejle Golf Clubs gladeste, mest regelfaste, velklædte og positive golfspillere. Mange gode stunder har jeg tilbragt i hans ypperlige selskab på golfbanen, det være sig i Sverige, Tyskland samt England og selvfølgelig på vores egen bane, til herlig ”drenge-golf”. Han var medlem næsten fra klubbens start. VGC er som bekendt stiftet i 1970. I april 1974, kort efter han havde startet skoforretning i Vejle, meldte han og fruen sig ind, senere kom deres to drenge Lars Flemming og Niels til.

Man vil ikke finde Flemmings navn på nogle af VGC’s udsatte vandrepokaler i klubbens præmiemontre. Hans golfkærlighed stod til hyggegolf i gode venners lag. Dog vil man kunne se hans navn på et af Hole-in-one ”brædderne”, som hænger i klubhuset. Til min store glæde bar han også det eksklusive blå Hole-in-one slips, som man kun kan købe i London. Lykkeligvis faldt han som politiker ikke for fristelsen til, som en hoben af andre politikere, at anlægge den stygge ”uniform”, bestående af jakkesæt med hvid åbenstående skjorte.

På Danmarks top ligger Golfklubben Hvide Klit, denne bane havde en meget stor plads i Flemmings hjerte, så stor en plads at han i 1983 fostrede den geniale tanke at stifte en golfturnering netop her. Det var en lukket turnering det første år hed den, GOLFTUR TIL SKAGEN, vi var kun 4 deltagere, året efter skiftede den navn til SOMMERHUSGOLF PÅ SKAGEN og i 1986 omdøbte golfvennerne den til SENATOR GOLF. Et navn den beholdt indtil 2018, hvor den sidste match blev spillet på den dejlige Hvide Klit. Skulle man nævne vindere fra de mange år, hvor spillerkredsen i øvrigt udvidedes, kan blot siges af Flemming ofte er at finde blandt de indgraverede navne på ”SENATOR POKALEN” som i dag befinder sig i DANMARKS GOLFMUSEUM.

En anden golf-genistreg fra Flemmings side var da han i 1998 opfandt MUSEUMSMATCHEN som endnu hvert år afholdes i Vejle Golf Club. Den gode idé gik ud på, at VGC lagde bane til, og at matchfee gik ubeskåret til Danmarks Golfmuseum på Munkebjerg Hotel. Holst Sko stod herefter for de udsatte præmier.

Til sidste et eksempel på Flemmings lyse sind positive indstilling, samt det som golfvennerne kaldte idiotoptimisme!

Scenen er HVIDE KLIT. Årstallet har jeg glemt; det kunne for den sags skyld være samtlige. Vi står på et af de korte PAR-3 huller. Af uransagelige årsager har Flemming honnøren. Han slicer sit teeslag langt ud mellem fyrtræerne. Alle vi andre tænker ”godt det ikke er mig”. Senatoren slår en provisorisk og i nærheden af green begiver han sig ind mellem træerne, og forsvinder ud af syne. Lidt efter lyder det: ”Nej hvor heldigt! Jeg ligger lige til indspil.” Vi andre ryster hovederne og smågriner. Lidt efter kommer bolden susende ud og lander i greenens nærhed. Jeg, som kender ham så godt, vil vædde min MGB på, at han ikke forbedrede boldens leje. Se det er en rigtig golfer, en gentlemangolfer, en hædersmand og sådan var Flemming.
Vi er mange som vil savne dig forfærdeligt!

M.K.K.
Jan Skanderup