False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Det nye handicapsystem WHS

Mandag 28. september 2020

Det nye handicapsystem træder i kraft fra årsskiftet, og det adskiller sig fra det system, vi kender i dag, ved at det beregner dit handicap ud fra gennemsnittet af de seneste 8 bedste runder, du har indberettet. For de fleste af os betyder det, at vi får 1-2 slag mere fra årsskiftet, og hver tiende spiller får endnu flere slag at gøre godt med.

Hvad skal du gøre: Den vigtigste forudsætning er, at du registrere dine scores, når du har spillet – så beregner golfbox dit handicap ud fra det indtastede.

Det nye handicap træder i kraft fra årsskiftet, og beregnes ud fra de otte bedste runder af de seneste 20. Systemet kigger tre sæsoner tilbage.

Det store regnestykke; Det nye handicap beregnes ud fra en formel, og de talkyndige forudser, at cirke 6 ud af 10 får et højere handicap fra årsskiftet. De fleste vil få 1-2 slag mere. Elitespillere med hcp 4,5 eller bedre får sandsynligvis et lavere handicap, da de hidtil har haft begrænsede muligheder for at indlevere scores.

Hvad sker der, hvis du ikke indberetter scores? I de ekstreme tilfælde kan spillere, der ikke indberetter scores, blive forment adgang til turneringer, da hele grundlaget for handicapsystemet er, at man indgår i fællesskabet på fair vilkår. Men golfbox kan godt beregne handicap ud fra færre scores end 20, og vil også gøre det, indtil du får indtastet flere scores.

Hvad sker der, hvis jeg kun har få scores i arkivet? På samme måde, som helt nye spillere jo af naturlige årsager ikke har registrerede scores vil handicappet udvikle sig hurtigt, efterhånden som man indberetter scores. Men golfbox kan beregne handicap ud fra færre scores end otte, men jo flere scores, jo mere retvisende bliver handicappet.

Har du lyst til at vide mere? Dansk Golf Union har udarbejdet en række materialer, som kan hjælpe dig til at få indblik i det nye system. Dem finder du via linket her. Du kan også se en simulering af dit nye handicap, hvis du går ind i golfbox under punktet scores.

Lyt til podcasten om det nye handicapsystem her.

Se en folder, hvor matematikken i det nye system er illustreret, her

Har du spørgsmål, så kan du stille dem til Vejle Golf Clubs Regel- og Handicapudvalg HER, der vil svare her på hjemmesiden, til gavn og glæde for alle klubbens medlemmer.