TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Brug måtten og skån banen

Fredag 03. november 2023

Du skal bruge måtten på teestedet, og du kan bruge den alle andre steder.

”Vi har besluttet at holde både Sletten og Parken åben for spil, i denne vinter, også selvom der kan være vådt på banen. Vi holder også de normale teesteder åbne, men her skal der bruges måtter. I vinterhalvåret er der ingen vækst i græsset, og teestederne kan ikke modstå det ekstra slid, når man slår mange slag fra et begrænset areal, derfor beder vi om jeres aktive medvirken for at skåne banen” fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

”Men vi vil vurdere forholdene fra dag til dag og hvis det er nødvendigt at lukke, meddeler vi det via klubbens hjemmeside. Husk at Korthulsbanen – og det indendørs træningslokale - kan benyttes hele vinteren!”, pointerer chefgreenkeeperen.

”Når man alligevel har den lille måtte med under spillet, så kan man med fordel bruge den ude på banen, hvor man vil få en klart bedre spilleoplevelse. Bolden ligger altid godt, man får ikke sand og mudder mellem kølle og bold og banen belastes ikke nær så meget, når der ikke slås turf op ved hvert slag”, siger Kristoffer Harreby.

Han håber også at spillerne vil skåne sarte områder som forgreens og mounds ved at bruge måtten til at lægge bolden op på, inden der slås derfra.

Måtten kan fastgøres til underlaget ved hjælp af en tee, og den er forsynet med en hank, så den er lige til at hænge på bag’en. Måtten lånes fra stativet ved vaskepladsen og hænges tilbage efter endt brug.

”Vi vil løbende evaluere brugen af måtter og banens tilstand, og vi håber, at medlemmerne vil tage godt imod dette nødvendige vintertiltag, så vi kan begrænse skaderne af vintergolf”, siger Kristoffer Harreby, der bakkes op af baneudvalget.

Når banen i perioder lukkes på grund af vejret, er korthulsbanen altid åben for spil. Desuden har du mulighed for at bruge det indendørs træningslokale, hvor der udover to golfsimulatorer også er et lille putteområde. Book via golfbox.

Se tips til brug af måtten.

Se video fra producenten

/Baneudvalget Vejle Golf Club