TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Dræningsplan for de næste tre år

Torsdag 30. maj 2024

Det står klart for de fleste, at det er nødvendigt løbende at arbejde med dræn og topdress, så banen er modstandsdygtig overfor de til tider intensive nedbørsmængder, som falder på banen. Og det er præcis, hvad greenkeeperstaben i VGC gør, og for at sikre kontinuiteten bliver der udarbejdet planer for de kommende opgaver.
Hop direkte til omtale af dræningsplan 2024-26 her

Efter at have gennemført en gennemgribende dræning af banen i årene 2017-2021, som har haft en super god effekt, har baneudvalget tilsluttet sig chefgreenkeeperens plan for en videreføring af dræningsarbejdet, hvor der i de kommende tre år bliver sat fokus på udvalgte ”problemzoner”.

”Nu har vi udstyret og know-how til at lægge og vedligeholde dræn, og i de kommende tre ydersæsoner vil vi fortsætte arbejdet i særligt udsatte zoner, hvor vi har identificeret ”våde områder”, som kan forbedres”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

I de tidlige forår 2024 er der drænet på Sletten 7 og Parken 1, og i efteråret 2024 rettes fokus mod Sletten 5. Sideløbende bliver der tilført store mængder sand på banen, som er med til at holde spillefladen mere tør og fast, så golfspilleren får en oplevelse af, at bolden ”ligger godt” på fairway, også selvom det regner.

Topdress vigtig for oplevelsen
Sæsonen igennem vil der blive tilført topdress på fairway, i højsæsonen i form af et tyndere lag, og her vil der blive kigget på vejrudsigten for at få den bedste effekt af indsatsen. Det skal passes ind, så banen hverken er for våd eller tør, når sandet køres ud”, fortæller Kristoffer Harreby.
Greenkeeperstaben har gennem årene opbygget en stor erfaring med topdress, og anskaffet de redskaber, der hjælper til at lave gode resultater.
I ydersæsonen og vinteren spredes store mængder sand på banen, som både holder overfladen mere tør, hjælper græsset mod angreb fra forskellige svampesygdomme og giver et jævnt og ”tæt” græstæppe.

Hovedformålet med dræningsplanen er at forlænge golfsæsonen, så vi kan starte før og slutte senere og i det hele taget gøre banen endnu mindre følsom i forhold til vejrforholdene.