TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Fokus på greens, når eliten gæster Vejle

Onsdag 10. maj 2023

Greenkeeperstaben i Vejle Golf Club arbejder på at skabe gode betingelser for golfspillernes oplevelse på banen. Både for den nye og den øvede. Og naturligvis også landets dygtigste, der kommer til at dyste om fine præmier i Vejle Matchen i weekenden den 20.-21. maj.

”Når de bedste spillere skal spille turnering, handler det meget om greens og omgivelserne rundt om greens”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

”Derfor klipper vi i ugen op til turneringen græsset på greens kortere, og vi tromler greens oftere, hvilket resulterer i hurtige greens, hvor bolden reagerer på alle de naturlige onduleringer, som der er i overfladen. Semiroughen omkring greens får lov at vokse sig tættere, så man er lidt mere udfordret, hvis man ikke rammer greenen”, siger chefgreenkeeperen.

En mere fast bane
Kvaliteten af Vejle Golf Clubs bane er blevet hævet gennem en målrettet plejeplan gennem det seneste årti, hvor store mængder fint sand er blevet tilført greens, teesteder og fairways, så spillefladen er blevet fastere og meget mere tør. Det har gavnet græssets vækst og modstandskraft overfor sygdomsangreb, og i forbindelse med arrangementer, som for eksempel Vejle Matchen, giver det mulighed for at gøre banen særdeles konkurrencedygtig, så de dygtigste spillere får en fair test af evnerne.

”Vejle Golf Clubs bane er karakteriseret ved, at man kan slå slaget ind på green og få bolden til at blive der. Derfor kommer pindene til at stå placeret på udvalgte steder, hvor spillerne virkelig skal tænke igennem, hvor de skal placere bolden for at score godt”, siger Kristoffer Harreby.

Der er deadline for tilmelding til Vejle Matchen på fredag, den 12. maj. Der er plads til 63 herrer og 12 damer, og Vejle Golf Club forbeholder sig ret til seks wildcards til turneringen, der afvikles for 45. gang.