False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Travlt med vinterarbejdet

Onsdag 29. januar 2020

Selvom banen har været lukket som følge af store mængder nedbør holder greenkeeperstaben ikke stille.

I øjeblikket arbejdes der videre med den overordnede dræningsplan, der i denne vintersæson omfatter arbejde på Skoven 3 og Skoven 8. Arbejdet er allerede i gang på Skoven 3, og frost og høj blå himmel (og altså dermed en hårdt tiltrængt pause i regnvejret) er med til at hjælpe gravearbejdet på de udvalgte områder, hvor der ellers skal bruges en masse tid og energi på at flytte køreplader.

Sand skal der til
I de seneste uger er der blevet kørt sand/topdress på fairways, hvilket også er et led i dræningsplanen, i det sandet i overfladen er med til at lede vandet hurtigere væk og dermed gøre græstæppet mere tørt, ensartet og fremme evnen til at give bolden et godt leje at slå til den fra.
”Det er et langsigtet arbejde, men vi gav banen samme behandling sidste vinter med rigtig god effekt. Kombineret med forskellige plejemidler gør forbedringerne græsset mere modstandsdygtigt for sygdomme, og spilleren vil opleve, at banen hurtigere kommet til at stå flot og spilbar i vækstsæsonen”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

Smukkesering rundt på banen
Greenkeeperne arbejder også her i vinterperioden på tiltag, der fremmer det æstetiske indtryk af banen. På klubbens parkeringsplads er området omkring den lille sø i hjørnet blevet ryddet op, og der er tyndet ud og ryddet op i bevoksningen. Samme kærlige behandling har området fra vejen ud mod Parken 5s teested fået, så der er åbnet op og man har et rigtig flot kik fra vejen ned mod fairway på hullet.

Samtlige greens og teesteder er blevet topdresset, og så arbejdes der som altid på værkstedet med maskinerne, der skal serviceres og klargøres her i vinterperioden.