False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

En tør spilleoverflade er nøglen

Tirsdag 28. september 2021

I denne uge – uge 39 – er greenkeeperne i gang med intensiv pleje af greens, men den fugtige bane og vejrforholdene er ikke optimale, og det betyder, at greenkeeperne har ændret planerne en lille smule.

”Vi tilfører sand til overfladen, men på grund af fugt kan sandet ikke nå at tørre, så det automatisk fylder hullerne. Derfor lægger vi i stedet et tyndere lag sand, og så vil vi gentage processen senere i efteråret”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

Greens prikkes, eftersåes og topdresses, hvor det er vigtigt, at der trænger tilstrækkeligt sand ned i overfladen, og mængden af gammelt plantevæv reduceres. Derefter tromles greens, så generne fra behandlingen mindskes.

”Behandlingen betyder, at greens bliver spilbare i en større del af sæsonen, og mindre modtagelige for sygdomsangreb. Det er en løbende pleje, som vi er kommet godt i gang med, og som vi skal fortsætte”, forklare chefgreenkeeperen.

Med oktober måned kommer også risiko for rimfrost og nattefrost, og der skal spillerne være opmærksomme på, at banen kan være lukket i kortere eller længere tidsrum. Korthulsbanen vil dog altid være åben for spil.