False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Intensiv pleje af greens i næste uge

Torsdag 23. september 2021

I uge 39, fra på mandag den 27. septemberi, vil greenkeeperstaben gennemføre en særlig intensiv behandling af greens på banens tre 9-hullers sløjfer.
Greens prikkes, eftersåes og topdresses, så der kan trænge tilstrækkeligt sand ned i overfladen, og mængden af gammelt plantevæv reduceres.

Tidsbestilling suspenderes
Målet er at gøre overfladen mere tør og græsset mere modstandsdygtigt. I løbet af ugen kan man ikke booke tider, men skal benytte boldrende.
”Vi tager en sløjfe ad gangen og greens får det sand, som de har brug for. På dagen, hvor arbejdet står på, bliver den enkelte sløjfe lukket frem til cirka kl. 14. Det betyder også, at spillet på greens påvirkes i flere dage efter, som følge af behandlingen, men til gengæld bliver overfladen markant bedre efterfølgende. Vi sørger dog for at tromle greens for at mindske generne for spillerne”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

Fordi vind og vejr har betydning for arbejdet, vil beslutningen om, hvilke huller der behandles hvilken dag, blive fastlagt af chefgreenkeeperen løbende gennem uge 39.

Hvis du ønsker en mere dybtgående beskrivelse, kan du læse baneudvalgets plejeplan