TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Intensiv pleje af greens i næste uge

Fredag 29. september 2023

I uge 40, fra på mandag den 2. oktober, bliver greens på banens tre 9-hullers sløjfer intensivt behandlet for at gøre spillefladen mere tør og græstæppet mere modstandsdygtigt.

BEMÆRK, tidsbestillingen suspenderes og erstattes af boldrende fra mandag til fredag!

Behandlingen er en del i den langsigtede plejeplan for banen. Greens prikkes, eftersås og topdresses, så der kan trænge tilstrækkeligt sand ned i overfladen, og mængden af gammelt plantevæv reduceres. Spillerne vil opleve, at der ligger ekstra sand i overfladen i nogle dage, men herefter bliver greens ”normale” igen.

”Vi tager en sløjfe ad gangen og greens får den mængde sand, som de har brug for. På dagen, hvor arbejdet står på, bliver den enkelte sløjfe lukket frem til cirka kl. 14. Behandlingen betyder, at spillet på greens påvirkes i flere dage efter, men til gengæld bliver overfladen markant bedre efterfølgende. Vi sørger dog for at tromle greens for at mindske generne for spillerne, og man vil opleve, at bolden ruller ganske fint trods sandet”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

Tidsbestilling suspenderes
I løbet af ugen kan man ikke booke tider, men skal benytte boldrende.

Ifølge plejeplanen er der årligt fastlagt tre uger i sæsonen med særlig intensiv behandling af greens, som vil påvirke spillet.

Hvis du ønsker en mere uddybende beskrivelse, kan du læse intensiv pleje af greens og baneudvalgets plejeplan