False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Der er fuld gang i baneplejen

Tirsdag 26. maj 2020

Greenkeeperne arbejder på højtryk for at klippe og forbedre banen. Sien januar er drænet på Skoven 3 og 8 blevet afsluttet med stor effekt, og sammen med den meget tørre april måned har det haft stor indflydelse på, at Skoven i år kunne åbnes fem uger tidligere end sidste år.
Og i en bedre stand.
"Det er rart at se resultatet af den pleje, vi har lavet på Skoven igennem de halvandet år, jeg har været her", fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

"De store mængder sand vi har fordelt giver en tørrere overflade, og hjælper til at bolden får et godt leje for spilleren. Som vi tidligere har fortalt, har vi anskaffet en maskine til topdress, som løser opgaven hurtigere og mere jævnt, og så kan vi behandle hyppigere", fortæller Kristoffer Harreby.
"Greens i Skoven er nu så gode, at de kan klippes i samme højde som banens øvrige greens, og give det ensartede rul, som efterstræbes. Og behandlingen fortsætter, så banen blever mere modstandsdygtig overfor svampeangreb".

Der er etableret stier og køreveje, så man kan køre rundt, også når det er vådt, og dermed får medlemmerne meget større fornøjelse af Skovhullerne, end tidligere.

"I forbindelse med drænarbejdet på hul 8 er det lykkes at fjerne nogle irriterende vandlommer og i stedet få vandet til at løbe via drænet ud i bækken. Blandt andet var der en lomme i det område, hvor de fleste drives lander, men her er tørt og jævnt. Så det ser godt ud, og den tørre periode har givet mulighed for at tjekke det arbejde, som vi har lavet", fortæller Kristoffer Harreby.

Greenkeeperstaben er nu på fuld bemanding med 10 medarbejdere, og der klippes fra tidlig morgen, så banen kan stå klar til den meget store tilstrømning af spillere, som klubben oplever i den specielle periode, mens spillet er underlagt Corona-restriktioner.

"Vi kan tydeligt mærke, at der er flere spillere på banen, men så længe de viser hensyn, så vi får vores arbejde lavet, så er det til alles fordel", siger Kristoffer Harreby.