False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Lavere temperaturer flytter starttider

Torsdag 14. oktober 2021

Det er blevet efterår, og selvom vi i disse dage er begunstiget af utroligt dejligt vejr, så må vi erkende, at solen står senere op, temperaturerne er lavere og muligheden for morgenfrost er reel. Derfor er der behov for at tilpasse ”færdselsreglerne” på banen, med henblik på fortsat at holde banen sund og spilbar.

Første start kl 9.00
Fra fredag den 22. oktober 2021 bliver den tidligste starttid kl. 9.00 på alle dage og alle sløjfer. Specielt den morgenfrost som ofte opstår i forbindelse med solopgang vil i 95% af tilfældene være af jorden inden kl. 9.00.

Det sker af flere grunde;
En vigtig begrundelse for at rykke starten er et vejrmæssigt fænomen, nemlig at temperaturen falder i timen efter solopgang, og indtil solen ”får magt” til at varme græs og jordoverflade op, så græsset ikke tager skade af at golfspillerne færdes på det.

”Fugt er et stort emne på Vejle Golf Clubs bane, hvor vi arbejder for at gøre overfladen mere tør og fastere (topdress). Arbejdet med at forebygge mod svampeangreb intensiveres med sprøjtemidler (micronæring, dug kontrol, penetrant), der skal have lidt tid til at trænge ind i planten, inden golfspillere får lov at træde ind på banen”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

Klargøring til spil
Endnu en vigtig årsag er den praktiske, at greenkeeperne har brug for at ”komme foran” spillerne i det daglige arbejde, så arbejdet kan afvikles effektivt og golferne får en god bane at spille. Om sommeren når greenkeeperne to timer på banen, før spillerne starter, men her i efteråret er der blot en time, før spillerne starter.

En alternativ mulighed for morgenfriske golfere er at spille Korthulsbanen, der holdes åben fra tee til green fra solopgang til solnedgang, hver dag.