TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Intensiv pleje af greens i uge 26

Fredag 24. juni 2022

I uge 26, fra på mandag den 27. juni, vil greenkeeperstaben gennemføre en særlig intensiv behandling af greens på banens tre 9-hullers sløjfer.
Greens prikkes, eftersåes og topdresses, så der kan trænge tilstrækkeligt sand ned i overfladen, og mængden af gammelt plantevæv reduceres.

Tidsbestilling suspenderes
Målet er at gøre overfladen mere tør og græsset mere modstandsdygtigt. I løbet af ugen kan man ikke booke tider, men skal benytte boldrende.
”Vi tager en sløjfe ad gangen og greens får det sand, som de har brug for. På dagen, hvor arbejdet står på, bliver den enkelte sløjfe lukket frem til cirka kl. 14. Det betyder også, at spillet på greens påvirkes i flere dage efter, som følge af behandlingen, men til gengæld bliver overfladen markant bedre efterfølgende. Vi sørger dog for at tromle greens for at mindske generne for spillerne”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

Ifølge plejeplan er der er fastlagt tre uger i sæson 2022 med særlig intensiv behandling af greens, som vil påvirke spillet. Det er uge 14, 26 og 39, hvor fremgangsmåden er som omtalt ovenfor.

Hvis du ønsker en mere dybtgående beskrivelse, kan du læse intensiv pleje af greens og  baneudvalgets plejeplan