TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Test af robotklipper

Onsdag 10. maj 2023

Greenkeeperne tester i denne måned en robotklipper på Korthulsbanen. Det sker som led i en langsigtet plan for klubbens pleje af banen.

”Vi er i gang med at samle ny viden omkring robotklippere, og i denne måned har vi en robot til at klippe fairways og teesteder på Korthulsbanen”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

”En robot vil spare et antal mandetimer, som kan fordeles til andre opgaver, og vi spare en mængde diesel, som jo både belaster miljø og økonomi. Vi får også en gødningseffekt, ved at afklippet indgår i kredsløbet. Vi vil indarbejde en grøn omstilling i driften, men vi ønsker ikke at forringe kvaliteten på banen, så derfor tester vi robotklippere og samler viden”, siger Kristoffer Harreby.

Spil roligt videre
Man må gerne spille på hullet, mens robotten klipper. For ikke at genere spillerne, så klipper robotten teestederne om natten, mens den vil findes på fairways i dagtimerne. Vær opmærksom, hvis der er en greenkeeper ved klipperen. Det sker, når robotten skal kodes, og i det tilfælde bedes spillerne om at gå videre til det næste hul, da arbejdet med robotten tager tid.

Robotten kører på strøm, og når den er ved at løbe tør, vender den selv tilbage til basen ved huset for at genoplade. Robotten styres af en app, hvor man kan kode transportveje og klippegrænser. Robotten kan ”føle” vejret, og i tilfælde af frost eller kraftig regn vil den stoppe klippearbejdet.

Testperioden udløber i denne omgang den 20. maj og derefter vil resultaterne blive evalueret.

Billedtekst: Via et oversigtkort på telefonen kan greenkeeperen følge klipperens bevægelser.