False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Banen gøres klar til vinter

Onsdag 29. januar 2020

Det er en gammel joke i vinterhalvåret, at der må have været umådeligt koldt og glat på banen til morgen, med alt det sand som der er hældt på fairways! – men det er ikke mindre SANDt, at det er udsigten her i Vejle – igen i denne vinter. Dog primært på de huller, som af samme årsag lukkes for spil.

Greenkeeperstaben har travlt med at klargøre banen til vinterhalvåret, store dele af anlægget er blevet vertikal-drænet for at fjerne hård og iltfattig jord i overfladen, lede vand væk og gøre græsset bedre i stand til at modstå svampe.

Skoven og senere Parken lukkes for vinteren for at blive intensivt topdresset, mens Sletten holdes åbent med spil til greens – i de perioder, hvor banen er fri for frost. I perioder med frost spilles til en stok i fairway, så de kortere klippede områder skånes.

Det bliver også forbudt at køre med trolleys på Sletten – der skal bruges bærebag, indtil græsset igen har genvundet evnen til at gro og modstå sliddet.

I det hele taget gælder det for ivrige golfere at være opmærksomme – dels på vejret og også på hjemmesiden, når der er risiko for frost. I en overgangsperiode åbnes banen først halvanden time efter solopgang og ved frost i november henvises til spil på Korthulsbanen, der holder åbent hele vinteren, uanset kulde og frost. Her skal vi dog lige gøre opmærksom på, at toilettet lukkes for vinteren, da vandrørene ikke er frostsikret.

NEJ til svampesygdomme
”Vi skal forhindre, at banen får svampesygdomme, og det gør vi med indsatser på mange fronter. Blandt andet behandler vi græsset med midler, der får vandet til at løbe hurtigere væk. Topdress – altså fint sand – hjælper ligeledes med at lede vand væk fra spilleoverfladen og så skal det enkelte græsstrå have ro til at gå i dvale, så det bliver mindre modtageligt for svampeangreb og efterfølgende -sygdomme. Derfor klipper vi heller ikke græsset i en periode, men tromler i stedet greens for at spilleren oplever et godt og ensartet rul”, fortæller chefgreenkeeper Kristoffer Harreby, der igen i år vil lade være med at lave særlige vintergreens på Sletten.

”Vi foretager dagligt en vurdering, og ved perioder ved frost bliver greens afløst af en stok i fairway, som man kan spille til”, fortæller Kristoffer Harreby. ”Så kan man jo f.eks. aftale, at bolden er ”i hul”, når den ligger indenfor en køllelængde fra stokken”.