False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Morgendug giver problemer

Fredag 09. oktober 2020

Efteråret er over os, morgenerne er mørke og fugtige, det bliver koldere og derfor træder der andre ”færdselsregler” i kraft, for at banen fortsat kan holdes sund og spilbar.

Samtidig med, at Skoven lukkes ned for intensiv vinterbehandling, bliver der også indført restriktioner i starttiderne på 18 hullers banen, så man tidligst kan starte på Sletten kl. 8.30 og på Parken kl. 10.00. (Se evt. denne video, der beskriver, hvordan morgendug og frost giver problemer her.)

Det sker af flere grunde; 
En meget vigtig begrundelse for at rykke starten er et vejrmæssigt fænomen, nemlig at temperaturen falder i timen efter solopgang, og indtil solen ”får magt” til at varme græs og jordoverflade op, så græsset ikke tager skade af at golfspillerne færdes på det.

Fugt er et stort emne på Vejle Golf Clubs bane, hvor vi arbejder for at gøre overfladen mere tør og fastere (topdress). Fra uge 41 intensives arbejdet med at forebygge mod svampeangreb med sprøjtemidler (micronæring, dug kontrol, penetrant), der skal have lidt tid til at trænge ind i planten, inden golfspillere får lov at træde ind på banen.

Endnu en vigtig årsag er den praktiske, at greenkeeperne har brug for at ”komme foran” spillerne i det daglige arbejde, så arbejdet kan afvikles effektivt og golferne får en god bane at spille. Om sommeren når greenkeeperne to timer på banen, før spillerne starter, men her i efteråret er der blot en time, før spillerne starter.

En alternativ mulighed for morgenfriske golfere er at spille Korthulsbanen, der holdes åben fra tee til green fra solopgang til solnedgang, hver dag.