False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

På vinterbanen spiller vi til sommergreens …

Onsdag 29. januar 2020

.. når vejret tillader det! Det vil sige i frostfrie perioder, og vi håber at vi igen i år får en grøn vinter med gunstige betingelser for golf.

I en overgangsperiode her fra midten af oktober, hvor græsset er på vej til at gå i vinterdvale, kan der først startes kl 8.30.
”Vi behandler græsset med forskellige sprøjtemidler, der lige skal have lov at virke, inden spillerne får lov at gå ud på banen. Kommer der perioder med frost og kulde i denne overgangsperiode vil hele  banen blive lukket for spil, og golfere blive henvist til Korthulsbanen, som vi arbejder på at holde spilbar gennem hele vinteren”, fortæller Chefgreenkeeper Kristoffer Harreby.

Som sidste år lukkes Parken og Skoven for spil, når der skiftes til ”vinterbane”. Greens på Parken får samme kraftige topdress som greens på Skoven, for at give dem den bedst mulig indvintring. Til gengæld spilles til sommergreens på Sletten helt frem til sæsonstart 2020. Det er bl.a. muligt fordi greens på Sletten ligeledes vil blive topdresset, men i modsætning til de øvrige greens også ”måttes ned” og tromles henover vinteren, så greenoverfladen holdes fast og spilbar. Forudsætningen for sommergreens er naturligvis at vejrforholdene tillader det. Afgørelsen er chefgreenkeeperens og ”tvivlen kommer banen til gode”.

”Vi foretager dagligt en vurdering, og ved perioder ved frost bliver greens afløst af en stok i fairway, som man kan spille til”, fortæller Kristoffer Harreby. ”Så kan man jo f.eks. aftale, at bolden er ”i hul”, når den ligger indenfor en køllelængde fra stokken”.

Vær opmærksom i den kommende tid - tjek hjemmesiden inden du kører hjemmefra, så du er ajour med baneforhold og mulighederne for at spille i VGC.