False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Skyd ikke budbringeren

Onsdag 29. januar 2020

Af Thorkild Høj, medlem 27-1549

”Har du talt med din klubkammerat i dag?”. Lad mig med denne lettere omskrevne opfordring fra BUPL slå tonen an til en adfærdsændrende kampagne rettet især mod de få, der gør livet en lille smule mere surt for deres klubkammerater.

Opgaven er – for alle medlemmer af VGC – ligetil; Overhold etiketten, og hvis du er i tvivl, så lad fornuften råde.
Der er regelmæssigt tale om adfærd, hvor medlemmer er blevet utrygge på banen, fordi de er blevet ”presset” af en bagvedgående flight, der spiller hurtigere. Hvis det er kommet til en verbal konfrontation, er denne oftest foregået i et ikke-forsonende toneleje, der understreger uviljen til at indrettet spillet i forhold til omstændighederne – og klubkammeraterne.
Argumenterne – både for og imod – er omfattende, og jeg skal lade være med at remse dem op her, blot opfordre alle parter til at sætte sig ind i – og rette sig efter de regler, retningslinjer og råd, som gælder – ikke bare i VGC, men overalt i verden – for golf.

De helt grænseoverskridende beretninger fortæller om spillere, der udsætter andre for fare ved at slå, inden der er ”fri bane”.

Enhver golfspiller ved, at man ALDRIG slår, hvis der er den mindste risiko for at nå de foran spillende!

Opfordringen er, at man taler – på en anstændig måde – med klubkammeraten, fremfører sine argumenter og tager hensyn til hinanden i en erkendelse af, at vi har forskellige forudsætninger for at dyrke sporten. Men der er bare ikke nogen god undskyldning for ikke at kende ”færdselsreglerne” i Vejle Golf Club – og på samme måde som det er hver enkelt golfspillers pligt at kende golfreglerne, har man naturligvis pligt til at kende ”færdselsreglerne” i VGC. (Bemærk: Fletteregel - prioriteret rækkefølge).

I Vejle Golf Club ønsker vi at alle har et godt og udbytterigt klubliv. Der bliver brugt rigtigt mange kræfter i udvalgene og – tro det eller ej – i klubberne-i-klubben – for at fremme oplevelserne med golf, fordi vi alle gerne vil være i et fællesskab, hvor man føler sig velkommen og har plads til at udvikle samværet omkring golf.
I Vejle Golf Clubs visionsplan hedder det, at ”Vejle Golf Club lægger vægt på at være en rummelig klub, der er kendetegnet af socialt samvær omkring gode og unikke golfoplevelser” og videre at ”Vejle Golf Club eksisterer alene i kraft af og for sine medlemmer. Vejle Golf Clubs rummelighed betyder, at vi favner både den typiske voksne fritidsgolfer, børn og unge og eliten, der dyrker sporten til det højeste niveau”.

Men det kræver blot et enkelt røddent æble at fordærve golfoplevelsen for en hel kurv fuld!

Er man med i en klub-i-klubben i VGC har man ikke særlige rettigheder til banen, men desværre hører vi mange beretninger om medlemmer/gæster, der får en udsøgt dårlig behandling – ofte når de møder op på første tee – f.eks. med den fejlagtige påstand, at ”banen er lukket”. Dette er ikke korrekt (udtaget er 3 venskabsturneringer om året), og vil du gerne lige havde færdselsreglerne genopfrisket, så er de her 

Det er sikkert ikke realistisk at tro, at vi helt kan undgå tåbelig adfærd på golfbanen – men blot en lille ændring – som eksempelvis at man har sat sig ind i de regler og retningslinjer, som man uforsonligt forsøger at håndhæve på banen – vil faktisk gøre en stor forskel – til gavn for alle os klubkammerater i Vejle Golf Club.

Hvis du er i tvivl, så start med at behandle alle andre på samme måde, som du gerne vil behandles af os. Og hvis du møder op på golfbanen i skudsikker vest, så er vi da i det mindste forberedt på, hvad vi kan forvente os af dig!

Vi ses på banen ...