TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Cecilie er med på landsholdet

Tirsdag 08. februar 2022

Der blev trænet igennem på landsholdets træningstur til Dubai i januar

Cecilie Eggersen er god til golf. Så god, at hun er blevet udtaget til det danske landshold for piger, der i morgen onsdag rejser til Spanien for at deltage i en fire-nationers turnering, hvor holdene møder hinanden i hulspil (foresome og single).

”Jeg havde en helt fantastisk sæson sidste år, og især fra midt på sommeren og gennem efteråret præsterede jeg stabilt og vandt flere gange”, fortæller Cecilie Eggersen, der stiftede fra Hedensted Golfklub til VGC for et år siden. Hun kom med på førsteholdet, hvor hun i løbet af sæsonen spillede sig frem til positionen som førstesingle, trods sine blot 16 år.

”I Hedensted var der kun mig, men i VGC er der flere gode spillere, hvilket er motiverende, både i træningen og når holdet spiller. Jeg har fulgt og set op til Malene og Katrine, og derfor er det fedt for mig at være på holdet sammen med dem og tage del i det gode træningsmiljø i VGC”, fortæller Cecilie, der er meget motiveret for at blive bedre til golf.

Hun går i øjeblikket i 10. klasse på Ikast Idrætsefterskole, hvor også det danske landshold holder fællestræning. På skolen er der derfor stor forståelse for de mange rejsedage, som Cecilie får efter udtagelsen til landsholdstruppen.

I december var der træningstur til Portugal, og Cecilie er netop vendt hjem fra træningslejr i Dubai, hvor også professionelle golfere som Nanne Koerstz Madsen, Emily Pedersen, Smilla Sønderby og Højgaard-brødrene tog del. Faktisk har hun netop spillet banen i Ras Al Khaimah, hvor Nikolai triumferede i weekenden.

”Vi trænede 12 timer om dagen, hvilket var helt fantastisk, og det er megastimulerende at være en del af den store trup, som træner virkelig målrettet”, fortæller Cecilie, der fremhæver sin vilje og dedikation til at træne som en af de fremtrædende årsager til sine fine resultater, og baggrunden for, at hun er udtaget blandt nationens bedste unge golfspillere.

”Jeg har faktisk fået påbudt at lægge hviledage ind i programmet, fordi jeg ellers er i risiko for at overtræne, så lige nu er aftalen, at jeg holder træningsfri hver 10. dag”, fortæller Cecilie Eggersen.

Cecilie vil gerne kunne leve af at spille golf engang i fremtiden, men lige nu er der fokus på udvikling – og naturligvis de helt unikke muligheder for at høste erfaringer og forbedre både krop og teknik. I sæson 2022 planlægger Cecilie at deltage i en række individuelle turneringer, gerne i udlandet.

”Der skal spilles EM på Island og VM i Canada, og der kunne jeg altså godt tænke mig at være med”, siger Cecilie med sit store smil, inden hun går ind til VGCs holdtræning, som denne lørdag afvikles i det indendørs træningslokale.

Cecilie Eggersen på banen i Dubai