False

TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

Linette Holmslykke skriver historie i USA...

Onsdag 29. januar 2020

Linette Holmslykke er i gang med sin sidste sæson på college i USA. Efter 4 succesfulde sæsoner, er tiden som college spiller ved at nå til ende. I sidste uge spillede Linette NCAA Regionals i Alabama. NCAA Regionals er kvalifikationsturneringen til NCAA nationals, sæson finalen i college golf og en af de meste prestigefyldte amatør turneringer i verden.

Linette lå efter første runde på en delt 34. plads, men med en fantastisk runde i 65 slag, 7 under banens par, tog Linette et kæmpe spring op af leaderboardet og var inden onsdagens finalerunde på en delt 1. plads. Linettes hold, Murray State, lå desværre placeret i den forkerte ende af feltet, så hvis Linettes college karriere ikke skulle ende i denne uge, ville hun bliver nødt til at kvalificere sig til NCAA nationals på egen hånd. En placering i top 3 (af spiller som ikke kvalificere sig med sit hold) var kravet for at kvalificere sig til NCAA Nationals. Med dette pres leverede Linette endnu en god og stabil runde i 71 slag med kun 1 bogey – desværre et slag fra førstepladsen, men en sikker billet videre til NCAA National. Af nævneværdige andre deltager ved turneringen, kan det nævnes at Linette vandt over flere af verdens bedste amatører, heriblandt nr. 6, Frida Kinhult og nr. 10, Jiwon Jeon. Desuden var Danmarks næsthøjest rangerede spillere, Puk Thomsen, Frederikshavn, også med i turneringen, hun sluttede på en delt 17. pladsen, men vil ligesom Linette deltage ved NCAA Nationals, da hendes hold kvalificerede sig via en 2. plads i holdkonkurrencen.

Med kvalifikationen til NCAA Nationals, skriver Linette sig i skolens historie bøger, som den første spiller nogensinde til at repræsentere skolen ved mesterskabet. Desuden er Linette også den første til at repræsentere OVC conferencen (en sammenslutning af flere skoler) ved mesterskabet. En conference som fortjent kårede Linette til Årets Spiller tilbage i April måned.

I lørdags kunne Linette fejre sin graduation fra Murray State University med en bachelor i Finance og er dermed klar til at vende hjem til Danmark, når hende golfsæson i USA slutter. Linette vil slutte sin college karriere med den største turnering af dem alle, NCAA Nationals, som spilles fra den 17.-22. Maj på Blessings Golf Club i Fayetteville, Arkansas. Turneringen vil kunne følges på www.golfstat.com og finalerunden sendes live på The Golf Channel over hele USA. Efter turneringen i Arkansas, vender Linette hjem til Vejle igen, hvor hun vil hjælpe klubbens divisionshold, som spiller den 15.-16. Juni og 17.-18. August.

Link til interview med Linette:

https://goracers.com/news/2019/5/8/holmslykke-becomes-first-msu-ovc-player-to-advance-to-ncaa-golf-finals.aspx