TLF. 75 85 81 85

IBÆKVEJ 46, 7100 VEJLE

DM-bronzemedaljer til VGCs elitedamer

Fredag 20. september 2024

Damerne sikrede sig DM-bronzemedaljer på Royal Oak

Af Camilla Christensen

Det sidste hul. Det allersidste putt. 
Vejles damer vandt endnu et sæt DM-bronzemedaljer i weekenden efter en sejr på 7-5 over Viborg. Mere om den nervepirrende bronzekamp senere. 

Vi havde igen i år kvalificeret os til at kæmpe med om DM-medaljerne i Danmarksturneringen. Årets medaljeslutspil blev afviklet på Royal Oak. Holdet bestod af Jeanette, Katrine, Josephine og Camilla samt reserve/rådgiver Signe og holdkaptajn Stephanie. Vi skulle forsøge at hente metal hjem for tredje år streg, efter det var blevet til bronze i 2023 og sølv i 2022. 

Semifinalen mod Køge
I lørdagens semifinale stod vi overfor puljevinderen i Øst, Køge. Kort sagt, en match, hvor vi aldrig rigtig kom tæt på guldkampen. I formiddagens foursomes tabte Jeanette og Camilla 3/1, mens Josephine og Katrine tabte 5/4. Vi gik derfor til frokost bagud 0-4. Selvom vi kæmpede godt i singlerne om eftermiddagen fik Køge hurtigt afgjort et par singler til deres fordel. Josephine tabte 2/0, Camilla tabte 4/3 og Jeanette tabte 7/5. Katrine sørgede for, at vi trods alt fik et enkelt point på tavlen, da hun delte sin match efter hul 18. Sejren lød på 11-1 til et velspillende Køge hold og vi måtte ligesom sidste år tage til takke med en bronzekamp dagen efter mod Viborg.

Bronzekampen mod Viborg
Søndag skulle vi i kamp om bronzen mod Viborg. Vi vidste fra tidligere år, hvor vigtigt det var at tage metal med hjem, så vi ville gøre alt for at gentage bronzen fra sidste år. Vi var forberedt på en tæt match, for netop Viborg, havde vi i det indledende gruppespil spillet to matcher mod, med en 7-5 sejr til hver side. Kl. 7.30 teede vi ud fra hul 10 i en bronzekamp, der skulle vise sig, at strække sig helt til sidste hul og allersidste putt cirka 10 timer senere.

I foursomes startede Katrine og Josephine med flot sejr på 4/3. Matchen var lige efter forni, men så trykkede de to Vejle-spillere speederen i bund på bagni og sikrede os weekendens første hele matchpoint. Matchen blev afgjort på fornem vis på 15. hul (banens hul 6), hvor Josephine var millimeter fra en hole-in-one. En stensikker birdie, som Viborg ikke kunne matche og der blev sagt tak for spil.

I den anden foursome tabte Camilla og Jeanette 5/4, efter Viborg storspillede på bagni. Stillingen var derfor helt lige ved frokost. Vi brugte pausen på at finjustere de sidste detaljer til singlerne. Både Camilla og Jeanette fik en lynlektion i at chippe fra det bløde underlag og rettet et par småting i putningen af Anders Kahr. Sidstnævnte skulle vise sig at være helt afgørende i singlerne.

I 3. singlen var Camilla hurtigt ude af startblokken og var 4 up efter forni. Tendensen fortsatte på bagni og Camilla satte 2 point på kontoen med en stor 7/6 sejr. I 1. singlen gjorde Viborg kort proces, hvor Katrine tabte 5/4. Katrine var kommet hurtigt bagud på forni, men fik alligevel kæmpet en velspillet match til hul 14. Stillingen var 4-4 inden de to sidste singler skulle afgøres. Josephine tog en vital sejr på 3/2. Matchen var meget lige på forni, men igen skulle de sidste 9 huller vise sig at falde ud til vores fordel. Josephine sikrede os det 6. point og dermed som minimum et omspil.

 

Afgørelsen
I den sidste single på banen skulle Jeanette hente det 7. point, som ville sikre os bronzen. Det skulle vise sig, at være en meget svær opgave, men lynlektionen på puttinggreen i frokostpausen kom til at spille en vigtig rolle mod slutningen. Jeanette var 2 ned efter de første 9 og på 13. hul vandt Viborg på en flot birdie, så matchen hed 3 up til Viborg med 5 huller igen. Jeanette tog 1 tilbage på 14. hul efter at have holet en god tester for par, og så var der igen lidt liv i matchen. På hul 15 var begge spillere på green – Jeanette dog klart længst væk. Efter et flot to-putt fra lang afstand blev hullet delt i par, og Viborg var 2 up med 3 huller igen. Det ene point var ikke udenfor rækkevidde, men der var ikke mange huller igen og det lugtede derfor af at medaljerne skulle afgøres i omspil. Signe, som var reserve og rådgiver weekenden i gennem, sørgede for at give Jeanette en tydelig peptalk efter 15. hul med meldingen ”nu laver du en Trehøje”. (En peptalk med reference til en måned forinden, hvor Jeanette hentede et vigtigt point i gruppespillet i Trehøje, i en match hvor hun også var bagud med 3 huller igen.)

På rundens 16. hul sikrede Jeanette en sikker par efter igen at have holdt nerverne i ro på et 1,5 meter putt, mens Viborg lavede en bogey. Jeanette var derefter kun 1 ned med 2 huller tilbage. Spændingen og nervøsiteten kunne for alvor mærkes blandt de mange spillere og tilskuere, der alle fulgte samme match inden de to sidste huller. 

På 17. hul lå begge spillere i fairway, men Jeanette slog et klasseslag ind til 1 meter for birdie og efter endnu et holet putt og en kæmpe jubel, var alt nu helt lige inden hul 18. Alt kunne ske. Begge spillere fulgtes pænt ad op til 3. slaget på det lange par 5 hul (banens hul 9). Jeanette fulgte det flotte jernslag på 17. op med et næsten lige så flot slag på 18., som endte 2 meter fra pinden. Viborg endte 5 meter fra pinden, hvorfor det lignede en lille overhånd til Jeanette, der blot skulle dele hullet.

Viborg gav dog ikke bronzen uden kamp og holede et vanvittigt putt for birdie. Jeanette stod derfor med et to meter-putt for bronzen, som pludselig føltes noget længere. Puttet blev nærstuderet og caddie- far Torben gav også sit besyv med. Der var total stilhed og alle holdt vejret, da Jeanette sendte sit forsøg afsted. Stilheden blev hurtigt afløst af en enorm forløsende jubel og kæmpe krammere på green, da bolden forsvandt ned i hullet. Jeanette sikrede med en helt fantastisk slutspurt og eminente putts på de afgørende huller, et nyt sæt bronzemedaljer til Vejle Golf Club. Guld og sølv giv til henholdsvis Smørum og Køge.

Afslutning
Det blev en weekend vi vil huske for et helt unikt sammenhold på holdet, hvor alle bidrog weekenden igennem, og Stephanie og Signe, som styrede holdkort, pindplaceringer og alt det øvrig praktiske, der også skal holdes styr på i løbet af sådan en weekend. Vi vil også huske weekenden for spænding til det sidste og ikke mindst en stor opbakning fra sidelinjen.

Der skal lyde en kæmpe tak til alle der kom til Royal Oak og bakkede os op i weekenden. Både familie, venner og repræsentanter fra klubben var med til at heppe hele vejen til bronzen. Vi er meget taknemmelige for denne opbakning – både i weekenden, men også hele sæsonen igennem på hjemmebanen i Vejle og når vi har været på tur til Odense, Viborg og Trehøje. Til slut en stor tak til trænerteamet, Talal, Anders og Kasper som har givet råd og vejledning sæsonen igennem, og ikke mindst for jeres engagement og tålmodighed.

Foto credit: H. Lindballe (Royal Oak) og Jesper Vinzents (Smørum)